fietsenZoetermeer is een echte fietsstad. De gemeente hoopt komend jaar Fietsstad van het jaar te worden bij de verkiezing van de Fietsersbond. In 2018 behaalde Zoetermeer de eerste plek in de categorie ‘grootste steden,’ maar greep met een 3e plek net naast de eretitel.

“Zoetermeer verdient het om dit keer de titel Fietsstad 2020 in de wacht te slepen!”, aldus een enthousiaste wethouder Rosier. “We doen veel voor fietsers in de stad, zo zijn de fietspaden in het Van Tuyllpark verbeterd en er zijn rond het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer en het station Zoetermeer-Oost meer mogelijkheden om fietsen te stallen. Je komt met de fiets in Zoetermeer echt op plekken waar je met de auto niet komt, en vaak is het nog sneller ook! Ik hoop dat veel inwoners net als ik trots zijn op Zoetermeer als Fietsstad en gaan stemmen voor onze stad!”

 

Daarnaast wordt er gewerkt aan een fietssnelweg tussen Zoetermeer en Rotterdam waardoor fietsers straks snel en comfortabel tussen Zoetermeer en Rotterdam kunnen fietsen. Op zo’n fietssnelweg zijn zo min mogelijk obstakels en bochten zodat je lekker door kan fietsen. Rosier: “Dit is natuurlijk ook heel aantrekkelijk voor mensen met een elektrische fiets, maar de fietspaden zijn ook gewoon toegankelijk voor langzamere fietsers”.

Binnenkort komen er ook deelfietsen beschikbaar voor inwoners en bezoekers van Zoetermeer bij een aantal bushaltes en Randstadrailstations.

 

De enquête kunt u nog tot 31 oktober invullen.

-advertenties-

-goede doel-