directeur paletOp het plein van Kind Centrum Het Palet stonden de leerkrachten maandag 23 september op een voetstuk om de pijler Kunst & Cultuur op ludieke wijze te openen. De pijler heeft als thema ‘Erfgoed’.

Het schoolplein was in een handomdraai veranderd in een beeldentuin. De leerkrachten stonden op een sokkel met een belangrijk stukje erfgoed in handen. ‘Samen de wereld ontdekken’ is het motto op KC Het Palet. Deze prikkelende opening is een inspiratiebron om met leerlingen in gesprek te gaan over welk erfgoed er voor de leerlingen, voor Nederland en voor de wereld van belang is en waarom. Door middel van creatieve workshops, dansworkshops, en het bezoeken van musea, krijgen de leerlingen een cultuurrijk programma. ​

De leerlingen bekijken erfgoed in hun omgeving en ontdekken op welke manier cultureel erfgoed als waardevol wordt beschouwd door de samenleving en waar het inzicht geeft in de historische ontwikkelingen. Ze gaan zelf aan de slag met het maken van een stukje erfgoed van zichzelf. Wat willen zij dat bewaard blijft van zichzelf? 

 

-advertenties-

-goede doel-