20190915 11796Burgemeester Aptroot neemt geen risico's waar het gaat om de veiligheid van Zoetermeerders. De opgelegde maatregelen voor Club Magnum zijn stevig, maar er is geen andere keus, aldus de burgemeester.

Aptroot: "Bij deze club zijn in een jaar tijd 4 ernstige incidenten geweest, met vuurwapens en handgranaten. Hierbij zijn gelukkig geen slachtoffers gevallen, maar we gaan ook niet wachten tot de eerste slachtoffers vallen voor er maatregelen genomen worden". Club Magnum was al voor twee weken gesloten gedurende het onderzoek na het laatste incident op vrijdag 13 september en moet nu nogmaals een half jaar dicht.

Ook moet de club, vóór een nieuwe opening, een exploitatievergunning aanvragen. Bij de aanvraag van zo'n vergunning, verplicht voor alle nieuwe horeca in Zoetermeer, wordt gekeken naar de ondernemer zelf en naar de financiële ondersteuning van de onderneming.

 

Veiligheidsplan

Club Magnum heeft zich volgens burgemeester Aptroot niet gehouden aan het afgesproken veiligheidsplan, waarin onder andere stond dat de club verplicht is 24 uur per dag fysieke bewaking op de locatie te hebben staan. Aptroot: "We hebben van de politie vernomen dat Club Magnum zich niet aan de afspraak heeft gehouden om de club 24 uur per dag te laten bewaken. Dit is de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemer. Het is geen toeval meer als er vier keer in een jaar een ernstig incident in een club is, dan gaat mijn aandacht in de eerste plaats naar de veiligheid van de Zoetermeerders." De burgemeester spreekt tegen dat hij horeca te snel sluit: "Niet na alle geweldsincidenten wordt een zaak meteen gesloten. Er zijn verschillende voorbeelden van incidenten met bijvoorbeeld steekwapens waar we volgens het veiligheidsplan de zaak hadden mogen sluiten, maar dit niet gedaan hebben omdat de kans op herhaling zeer klein was".

 

-advertenties-

-goede doel-