t076Komend weekend gaat het seizoen 2019-2020 bij Scoutinggroep John McCormick (JMC) van start met het jaarlijkse overvliegfeest. Tijdens dit feest schuiven alle jeugdleden die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, door naar een volgende speltak (leeftijdsgroep).

 

Vrijdagavond 6 september om 18.30 uur verzamelen de leden zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark. Daar worden per leeftijdsgroep de tenten opgezet, gevolgd door een avondspel. Na de overnachting volgt een ontbijt. Het ochtend programma bestaat uit een groot gezamenlijk spel.

Zaterdag 7 september rond 13.00 uur start het werkelijke overvliegen. Natuurlijk zijn hierbij ook alle ouders en andere geïnteresseerden van harte welkom. Op welke spetterende manier er dit jaar wordt overgevlogen houdt de organisatie nog even geheim.

De oudste bevers (5-7 jaar) gaan over naar de welpen (7-11 jaar), de oudste welpen gaan naar de scouts (11-15 jaar), de oudste scouts vliegen vervolgens naar de explorers (15-18 jaar) de oudste explorers gaan over naar de roverscouts (18-21 jaar) en als laatste vliegen de oudste roverscouts naar de Palo Stam voor leden vanaf 21 jaar.

 

Na deze bijzondere dag starten de nieuwe speltakken bij scoutinggroep John McCormick. Elke week houden ze hun twee uur durende opkomsten in en om clubhuis De Chute in het groene Van Tuyll sportpark. Naast deze opkomsten wordt er een enkele keer een weekend gehouden en als afsluiting van het seizoen is er een zomerkamp van een week.

Door het overvliegen van de oudste scouts van elke speltak komt er bij een aantal leeftijdsgroepen plek voor nieuwe leden en begeleiding. Meer informatie over scoutinggroep John McCormick is te vinden op de website: www.johnmccormick.nl

-advertenties-

-goede doel-