20In de wintermaanden zamelt Stichting Piëzo via crowdfunding geld in om een schuur te kunnen bouwen op Moestuinproject Visioen. Dit in het kader van de ‘Winteractie’ in samenwerking met het Oranje Fonds. Onder andere deze schuur maakt het mogelijk om van Moestuin Visioen een plek te maken waar vrijwilligers van Piëzo, wijkbewoners en bewoners van Woonzorgcentrum Buytenhaghe elkaar kunnen ontmoeten en kunnen samenwerken. Donateurs ontvangen een tegenprestatie zoals een tuinlamp op zonne-energie, een kookworkshop bij Piëzo of wat lekkers uit de moestuin. De actie loopt tot 14 februari 2014.

 

Moestuinproject Visioen

Ontmoeting, samenwerken en onderwijs staan centraal bij het moestuinproject. Dit sociale project is een samenwerking tussen Stichting Piëzo, de gemeente Zoetermeer en Woonzorgcentrum Buytenhaghe (Vierstroom). Kinderen van de Prinses Margrietschool en van buitenschoolse opvang Kern Kinderopvang participeren ook in het project. Moestuin Visioen biedt onder andere aan vrijwilligers van Stichting Piëzo de kans om zichzelf te ontwikkelen. De één ontwikkelt zich als projectleider en de ander staat letterlijk met zijn voeten in de modder.

Het hele jaar door zijn vrijwilligers van Piëzo actief met de moestuin bezig. In de winter staan onder andere het oogsten van spruiten en het knotten van wilgen op de agenda. In het voorjaar wordt er uiteraard gezaaid en dan starten ook de schooltuinen weer.

 

Landelijk bijdragen aan sociale initiatieven

De winteractie is opgezet door het Oranje Fonds. Van elke ontvangen gift aan het Moestuinproject Visoen gaat 50% naar het Moestuinproject en 50% naar het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds ondersteunt hiermee weer andere sociale initiatieven.

Stichting Piëzo doet in samenwerking met het Oranje Fonds de Winteractie en zamelt via crowdfunding geld in waarvan de opbrengst zal worden besteed aan een schuur en nieuw tuingereedschap voor de moestuin. winteractie.oranjefonds.nl/stichtingpiezo   

 

-advertenties-

-goede doel-