Een groep van 15 enthousiaste scootmobielgebruikers deden op zondag 11 augustus mee aan een tocht van 24 kilometer door het groen rond Zoetermeer. De tocht werd georganiseerd door Palet Welzijn en ging naar de Rottemeren.

 

Sonja en Elze scooutmobieltocht 2019 
 Foto: Sonja en Elze genieten zichtbaar tijdens de scootmobieltocht 

 

Een scootmobieltocht van 24 kilometer is niet iets waar mensen in hun eentje aan beginnen. Er is altijd het risico dat je pech krijgt of dat de accu op raakt. De gebruiker komt dan alleen te staan. Maar met een groep is dit veel beter te doen, zo dacht Palet Welzijn. De organisatie had reserve accu´s en een extra scootmobiel bij zich, zodat niemand in de kou zou komen te staan. De 15 deelnemers lieten zich niet afschrikken door een buitje regen en startten de tocht van 24 kilometer door Zoetermeer en naar de Rottemeren.

Onderweg was er gezorgd voor koffie met gebak en er was onderweg genoeg groen om van te genieten. Deelnemer Sonja kijkt terug op een geslaagde dag: “Ik vond het enorm gezellig om met een hele groep aan de rol te gaan. Normaal gebruik ik mijn scoot voor boodschappen en kleine ritjes, maar zo een tocht als deze is een echte aanrader.”

De scootmobieltocht is een activiteit in de serie ‘Zomerpalet’, waarin Palet Welzijn de hele zomer activiteiten voor senioren organiseert.

 

Foto: Regio TV infothuis

-advertenties-

-goede doel-