Rondvaart ZoetermeerDe Meervaarder, rondvaartboot van Stichting Rondvaart Zoetermeer, vaart in de zomer op vrijdagavond vanaf boerderij ’t Geertje een mooie route in Zuid-Holland. Onder het genot van een versnapering kan men genieten van de ondergaande zon en de onwezenlijke rust op het water in de drukke Randstad.

Via Stichting Rondvaart Zoetermeer kan de bezoeker het polderlandschap tussen Zoetermeer, Den Haag en Leiden vanaf het water bewonderen. De route voert op vrijdagavond vanaf boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude via de Noord Aa en de Ommedijkse Wetering, door Stompwijk, onder de A4 door naar Recreatieplas Vlietland. Ze vertrekken om 20:00 uur.

Door de hybride aandrijving van De Meervaarder varen bezoekers ‘fluisterend’ boven het maaiveld en genieten van het oer-Hollandse veenweidelandschap in al haar pracht. Het Groene Hart ligt werkelijk in onze achtertuin. Ontdek dit mooie boerencultuurland. De natuur met haar geluiden en het cultuurgoed geven plezier voor jong en oud.

De Meervaarder biedt ruimte aan 40 personen en is makkelijk toegankelijk voor fietsen en rolstoelen. Het grootste deel van de route gaat door natuur- en stiltegebied: ultieme ontspanning voor iedereen. Enthousiaste schippers en gidsen geven informatie over de rijke natuur, cultuur en geschiedenis. Zuid-Holland op zijn mooist; natuur, rust en ruimte in het Land van Wijk en Wouden.

Er zijn verschillende vaarten waaruit de bezoeker kan kiezen. Ga voor de Poldervaart van 2 uur. Deze gaat door het Groene Hart. Over de Noord Aa en langs de Weipoort, over de Ommedijksche Wetering, de Nieuwe Vaart, de Meerburgwatering en onder de snelweg A4 door naar Recreatiegebied Vlietland: ‘de Rivièra‘ van de Randstad. Via dezelfde route weer terug.
Of kies de Spelevaart. Een vaart van 1 uur gericht op gezinnen met kinderen. Deze vaarten zijn op woensdagmiddag. De route gaat vanaf boerderij ’t Geertje, over de Noord Aa, de Ommedijksche Wetering, een stukje Nieuwe Vaart richting Stompwijk en op de terugweg langs de Weipoort. Er zijn ook themavaarten en groepsvaarten voor particulieren, bedrijven, scholen en zorginstellingen. Kijk voor meer informatie op https://www.rondvaartzoetermeer.nl/.

 

Video door: Jacques van Herten, www.youtube.com/channel/

-advertenties-

-goede doel-