Persbeeld Museum De Voorde Voordekids Kunst in de ZomervakantieSpeciaal voor creatieve kinderen van 5 t/m 12 jaar in juli en augustus: Kunst in de Zomervakantie. Op woensdagmiddagen kunnen zij naar kunst uit de tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ kijken en zelf aan de slag gaan met mooie materialen. De workshops vinden plaats in Museum De Voorde in het Stadshart.

Elke woensdagmiddag in de vakantie heeft een ander onderwerp. Dus kinderen kunnen zo vaak komen als ze willen. Woensdag 31 juli is er de workshop ‘Flowerpower met Ferdi, maak een bloem van bijzondere materialen’, daarna volgen de workshops ‘Selfie in het museum, maak je zelfportret met allerlei attributen’ (woensdag 7 augustus), ‘Nachtbeeld, maak een projectie met doorzichtige gekleurde materialen en een zaklamp’ (woensdag 14 augustus), ‘Woordbeeld op papier’ (woensdag 21 augustus) en ‘Robots in de toekomst, robots maken naar aanleiding van schilder Peter Riezenbosch’ (woensdag 28 augustus).

 

Museum De Voorde bevindt zich aan het Zuidwaarts 2 in Zoetermeer. Randstadrail 3 en 4 stoppen voor de deur (halte ‘Stadhuis’). De kunstworkshops zijn elke woensdagmiddag tussen 24 juli en 28 augustus, beginnen om 14:00 uur en eindigen om 15:30 uur. De workshops zijn voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en kosten € 5,00 inclusief limonade, materiaal en een kinderkaartje voor het museum. Ouders kunnen iets drinken in het vrij toegankelijke museumcafé of het museum bezoeken. Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wel welkom zodat het museum voldoende materialen kan voorbereiden. Dat kan bij voorkeur tot twee dagen van tevoren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-