20190718 10402‘Ed en Roel’ besturen al decennialang stichting OPOZ, het Openbaar Primair Onderwijs Zoeteremeer. Zij zagen het leerlingenaantal groeien in deze jaren, verdeeld over 19 scholen in de stad. Ed Spruijt en Roel Pots namen donderdag 18 juli met een groot feest afscheid van ‘hun’ OPOZ.


‘Ed en Roel’, het is na al die jaren een begrip binnen de OPOZ. Als collega’s en vrienden vormden zij samen de afgelopen 27 jaar het bestuur van OPOZ, vaak op eigen eigenwijze wijze. Eén ding stond echter al die jaren altijd bovenaan: het belang van de leerling. Wethouder Iedema van onderwijs sprak beide heren tijdens het afscheid toe en roemde hun inzet: “De zorg voor de leerling staat altijd op de eerste plaats, zij zullen altijd voluit gaan voor de ontwikkeling van de kinderen.”
Het afscheidsfeest werd druk bezocht door alle mensen waar ze in de loop van de jaren mee hebben gewerkt en samen gewerkt. Cabaretier en acteur Kasper van Kooten zorgde voor de komische noot bij het feest en ook ZPOT, het theater van het openbaar onderwijs, liet van zich horen met het lied ‘Voorbij de horizon’.

20190718 10393  20190718 10397 

Gerust hart

Na 27 jaar bestuur van OPOZ en ruim 45 jaar in het onderwijs geven Ed en Roel met een gerust hart het stokje over aan hun opvolgers. Maarten Schoon en Michael Krul zullen vanaf het nieuwe schooljaar het bestuur van de OPOZ vormen. Zij krijgen een financieel gezonde en goed lopende stichting onder hun hoede en zullen in de eerste periode nog op weg worden geholpen door de, nu gepensioneerde, Ed en Roel. De vertrekkende bestuursleden gaven beide aan blij te zijn nu meer tijd en aandacht te kunnen gaan besteden aan hun familie. 

Tijdens het afscheidsfeest werd ook de film ‘OPOZ in beeld’ van Ravi van Leeuwen vertoond, waaraan alle 19 OPOZ scholen meewerkten. De film brengt prachtig in beeld wat de sterke punten van de verschillende scholen zijn en wat hen samen bindt tot OPOZ.

Video: Ravi van Leeuwen, Ravike.nl

-advertenties-

-goede doel-