jeanne dárcNa het enorme succes van The Pirate Queen opnieuw een spectaculaire openluchtvoorstelling in het Buytenpark Zoetermeer. De musical Jeanne d'Arc van Maricel Wölk vertelt het waargebeurde verhaal van een boerenmeisje dat zich opwerkt tot leider van het Franse leger in de strijd tegen de Engelsen.

Het unieke middeleeuwse spektakel met veldslagen, indrukwekkende muziek en fantastische effecten is deze zomer vanaf woensdag 10 juli weer te zien in het Buytenpark Theater. Sebastiaan Smits, organisatie: “Jeanne d'Arc is een heel bijzonder project, het is namelijk de eerste keer dat deze musical opgevoerd wordt! We konden dus op niets anders terugvallen dan onze eigen ervaring bij het voorbereiden van deze musical. Andere jaren konden we nog wel eens kijken hoe een andere cast iets oploste, maar nu dus niet! We hebben wel heel veel overleg gehad met de auteur van de musical, Maricel”.

Jeanne weet het vertrouwen te winnen van koning Charles VII en boekt een grote overwinning op de Engelsen bij Orleans. Maar de gevestigde orde wantrouwt Jeanne en gelooft niet in haar missie. Uiteindelijk wordt ze het slachtoffer van list en bedrog aan het hof en eindigt beschuldigd van hekserij op de brandstapel.

Auteur Maricel staat bekend als een van de grootste musicaltalenten in Duitsland. Ze speelde de hoofdrollen in musicals als Aida, The Scarlet Pimpernel, Jekyll & Hyde en Mozart en geeft geregeld concerten. Als pop- en musicalzangeres bracht ze zeven CD’s uit, die allen in top 40 bereikten. Naast haar werk als uitvoerend artiest schreef en regisseerde ze vier jeugdmusicals, die in geheel Europa te zien waren. Jeanne d’Arc is haar nieuwste meesterwerk.

De musical Jeanne d'Arc is te zien in het Buytenpark Theater op 10 tot 14 juli en 17 tot 21 juli, aanvang voorstelling is 20:15 uur. Tickets, €19,50 per persoon, verkrijgbaar via Eventim: https://www.eventim.nl/jeanne-darc-tickets

-advertenties-

-goede doel-