KZG J Kessels gemZm 28 juni 2019

Ronald Grootveld biedt burgemeester Ch. Aptroot namens Oud Soetermeer de ‘Kleine Zoetermeerse Geschiedenissen’ aan

1980 O0847Veel Zoetermeerders weten niet dat hun stad al 1000 jaar oud is. De nieuwe stad, waaraan ook al weer vijftig jaar wordt gebouwd, is verrezen rondom een zeer oude kern. Al die historie komt terug in de vijftig verhalen gebundeld in het boek ‘Kleine Zoetermeerse Geschiedenissen’.

 

Burgemeester Charlie Aptroot nam het eerste exemplaar in ontvangst, de komende week krijgen alle 1200 leden van Historisch Genootschap Oud Soetermeer het boek gratis in de bus. En er blijven er genoeg over voor iedereen die interesse heeft voor het Zoetermeerse erfgoed.
In 124 pagina’s vol kleurenfoto’s en kaarten zijn verhalen te vinden over boeren in de moerassen, het Kasteel Palenstein, de Dorpsstraat, de Zwarte Dood, het vele water om ons heen en de waterkraan, de polders, de Geuzen, de vele geloven en kerken, bestuur, armenzorg, spoorlijn en Sprinter, boterboeren, het dorpsleven, de Spar, de oorlogen, de opbouw van de nieuwe wijken en het vele groen in de stad. Verkrijgbaar voor 10 euro (8 voor leden) via www.oudsoetermeer.nl  of in Dorpsstraat 132.

Kortom, een boek om door te bladeren, stukjes te lezen en daardoor de stad beter te leren kennen en waarderen. De historieverhalen van Zoetermeer als iconen van een oude nieuwe stad.

PP550

 

foto J. Kessels

-advertenties-

-goede doel-