parkeren betaaldDe huidige 63 parkeerticketautomaten op straat worden in de periode van juli – augustus 2019 vervangen door 50 nieuwe parkeerautomaten. Vanaf 20 juli is het niet meer mogelijk om bij de parkeerautomaten met muntgeld te betalen.

 

Omdat steeds meer parkeerders mobiel parkeren, is gekozen om het aantal automaten op straat te verminderen. Op 13 locaties wordt de automaat verwijderd. Bij de nieuwe automaten wordt voortaan het kenteken ingevoerd. Dit heeft als voordeel dat de parkeerder niet meer naar de auto hoeft terug te lopen om een ticket achter de voorruit te leggen.

 

Doordat steeds minder gebruik wordt gemaakt van muntgeld bij parkeren, is ook gekozen om geen muntgeld meer te accepteren bij de parkeerautomaten. Ook is de muntgeldmechaniek in de automaat erg vandalismegevoelig. Parkeerders behouden wel de mogelijkheid om met bijvoorbeeld een creditcard te betalen. Dit is in Zoetermeer nu al mogelijk en deze mogelijkheid blijft ook bestaan na de komst van de nieuwe parkeerautomaten. 

-advertenties-

-goede doel-