Voordekids MuseumverteltheaterWat voor geheimen verbergt een sleutelgat? En welke dromen bewaart een kussensloop? Nieuw bij Museum De Voorde in Zoetermeer voor kinderen tussen 5 en 12 jaar: iedere eerste zondagmiddag van de maand Museumverteltheater met een mooi verhaal en een workshop.

De eerste editie op zondag 7 juli heeft als thema ‘dromen’. Voordekids Museumtheater bestaat uit voorstellingen van theatermakers met goede verhalen rondom alledaagse objecten. Aansluitend maken kinderen in een workshop hun eigen ‘verhalenobject’. Tijdens de opening van het nieuwe Museum De Voorde medio april vond de pilot plaats, die wegens succes is verlengd tot een serie voorstellingen-met-workshops.

 

Succesvolle en gezellige pilot

Theatermaker Laurens de Groot, alias Man met Koffer, vertelde dat weekend over voorwerpen uit het museum die tot leven kwamen. De kinderen luisterden ademloos naar het verhaal. Na afloop maakten zij - de jongsten samen met ouders - een prachtig eigen ‘levend’ gebruiksvoorwerp: van pan met oogjes tot pollepel met uitbundige haardos. Ieder voorwerp had zijn eigen verhaal. Met hun werkstukken maakten de kinderen een kleurrijke optocht door het museum. Onder leiding van de theatermaker vertelden ze hun ouders over hun levende voorwerpen.

 

Wat spullen ons vertellen over mensen

Educatiemedewerker Marijke Wijgerinck: “Het Voordekids Museumtheater past goed bij het Museum De Voorde, dat verhalen vertelt over mensen en objecten naar aanleiding van een bijzondere Collectie Populair Design van de jaren ’50 tot nu. Het museum is een van de weinige musea in Nederland die dit erfgoed verzameld. De kinderen laten deze objecten nu zelf spreken. Het plezier van de kinderen en het applaus van de ouders tijdens de pilot maakten dat we dit project voortzetten.”



Beleef het Voordekids Museumtheater

De volgende edities vinden plaats op zondag 7 juli en zondag 4 augustus. Daarna iedere eerste zondag van de maand. Het begint om 14:00 uur en eindigt om 15:30 uur. Een kaartje voor Voordekids Museumtheater kost €5,-. Ouders drinken iets in het vrij toegankelijke museumcafé of bezoeken het museum. Aanmelden is wenselijk, zodat het museum voldoende materialen kan voorbereiden. Bij voorkeur tot twee werkdagen van tevoren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Museumentree is gratis t/m 12 jaar, € 5,50 voor 13 t/m 18 jaar en voor volwassenen kost het € 8,50. Zoetermeerpas/CJP: € 3,50. Vrij entree met Museumkaart.

Museum De Voorde bevindt zich op Zuidwaarts 2, Zoetermeer. Randstadrail 3 en 4 uit Den Haag stoppen voor de deur. Het museum is ook vanuit Rotterdam, Leiden, Delft en omgeving goed bereikbaar. Informatie: www.museumdevoorde.nl; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 079-3164735
Kijk voor de actuele tentoonstelling en kinderroute op: https://museumdevoorde.nl/te-doen/voor-kinderen/

-advertenties-

-goede doel-