toren Markt 10Het Buurtcomité De Franse wijk(t) niet! organiseert een wijkschouw op verzoek van de burgemeester. Alle leden van het college B&W en de gemeenteraad zijn uitgenodigd voor een schouw op 3 juli om zelf te zien wat er speelt in deze buurt.

Raymond Baas, oprichter van De Franse wijk(t) niet: “We weten dat er woningnood is en we begrijpen dat er gebouwd moet worden, maar de plannen voor Markt 10 en omgeving zijn zó absurd; het is gewoon een heel slecht en ondoordacht plan.”
De ‘Franse wijk’ in Zoetermeer ligt in het centrum van de stad, vanaf de Frankrijklaan tot aan het Marseillepad. De inwoners van de wijk werden de afgelopen maanden geconfronteerd met bouwplannen van het college die een toren van 110 meter hoog wil bouwen aan de Markt.

Buurtcomité De Franse wijk(t) niet! is niet per se tegen woningbouw is, maar wel tegen de hoogte van de huidige nieuwbouwplannen voor de Markt 10. Enkele buurtbewoners: “we worden volledig ingebouwd”, “er ontstaan vreselijke steegjes en dat geeft een onveilig gevoel”, “jarenlang in de bouwellende, we worden gewoon weggepest!!”.

-advertenties-

-goede doel-