Uilenpluisles 1Uilenpluisles 4Betrokken ouders met affiniteit en ervaring in werkgebied voor de natuur gaven een les in groep 1-2 en groep 6 op IKC de Waterlelie in Rokkeveen. De  'uilenpluisles' zorgde voor opperste concentratie bij de kleuters die het allemaal bijzonder interessant vonden.

Martin Olierook, oud-boswachter en opa van leerlingen uit groep 2 en 6, kwam in de klas om te vertellen over uilen. Hij vertelde over het beroep boswachter en deelde veel uit de praktijk. Er werd als introductie een prentenboek over uilen voorgelezen. De les werd vervlogd met een leuke uilenquiz, de kinderen konden uit het vertelde verhaal de antwoorden vinden.

Daarna begon het echte werk. Met witte jas en onderzoekbril gingen de kinderen met satéstokjes de gedroogde braakbal uitpluizen. Er werden verschillende botjes gevonden en kleine tandjes. De gevonden stukjes werden op een groot karton geplakt. De kleuters waren erg geboeid. Aan het einde kregen ze een uilenpluisdiploma. In de klas is eerder op de webcam gevolgd hoe de eieren in de uilenkast uitkwamen.

Deze les was een pilot voor groep 1-2 en groep 6 ontwikkeld door ouders die bij Dunea werken in samenwerking met de boswachter. 

Foto/PR: Linda Galle

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-