Groen gedacht': het Zoetermeers Actieve leven, bezien door een groene bril. Een soort ode aan de groene stad, die Zoetermeer ongetwijLogo Groen gedachtfeld nog is. Deze week stelt HABO GWW Zoetermeer zich voor: sinds jaar en dag niet alleen bezig met duurzaam en sociaal ondernemen, maar ook om de wijken een handje te helpen bij het hergebruik van (afval)materialen.

 

Het sociale DNA van HABO GWW

Dat HABO GWW zich belangeloos inzet komt niet zomaar uit de blauwe lucht vallen. Het bedrijf is in 1921 opgericht door Willem Drees, waarbij het sociale DNA na bijna 100 jaar nog steeds tastbaar is. Al ruim 12 jaar voert HABO GWW het straatwerkonderhoud uit in de wijken van Zoetermeer. Zij doen dit met veel plezier en toewijding aan de mens en natuur. Waar het kan dragen ze een steentje bij aan de vele sociale projecten die Zoetermeer kent. Zo zijn er in iedere wijk tal van projecten te vinden die worden geïnitieerd en gedragen door de vele vrijwilligers die Zoetermeer kent.

Column HABO Hof van SeghwaertUiteraard kunnen deze sociale projecten als wijktuinen, buurtverenigingen, buurtevents e.d. niet bestaan zonder de (vaak beperkte) financiële steun van gemeente en sociale fondsen. Het is dan ook niet vreemd dat de betrokken vrijwilligers zelf op zoek gaan naar  bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan deze projecten.

Hof van Seghwaert ‘De Perenboomgaard’

Een voorbeeld van de vele sociale projecten die HABO GWW steunt, is de Hof van Seghwaert oftewel ‘De perenboomgaard’. Daar brengen zij gebruikte materialen die voor de gemeente geen waarde meer hebben. Denk aan gebruikt zand, grond, tegels, stenen en andere bruikbare materialen waar de vrijwilligers weer mooie dingen van kunnen maken.

Wijktuin Noordhove

Zoetermeer kent een aantal wijktuinen en die worden allemaal beheerd door vrijwilligers uit de wijk. De kinderen van nabij gelegen scholen krijgen daar educatie over flora en fauna. Op bepaalde dagen in de week rennen en vliegen er soms wel honderd kinderen door de wijktuin die spelenderwijs leren wat je zoal in de natuur kunt tegenkomen en hoe je daar mee om moet gaan.

Om de wijktuin in Noordhove  nog beter begaanbaar en effectief te maken is HABO GWW gevraagd om samen met groenbedrijf Van der Spek o.a. nieuwe tribunes en voetpaden te maken van oude materialen. Op 15 mei 2019 is de gerenoveerde wijktuin Noordhove door burgemeester Aptroot feestelijk geopend. De burgemeester sprak met name zijn dank uit naar de vele vrijwilligers die dat samen met HABO GWW en Van der Spek gerealiseerd hebben.

Column HABO Aptroot

 

'Groen gedacht' wordt afwisselend geschreven door meerdere mensen met liefde voor de groene stad, deze week door Jan Dijkshoorn, namens het team van HABO GWW bv in Zoetermeer. Reacties naar:
https://www.habogww.nl/het-team/jan-dijkshoorn/

 

-advertenties-

-goede doel-