170520 Samenloop 632Komend weekend is de Samenloop voor Hoop in Zoetermeer, de 24-uurs wandelestafette waarbij lotgenoten stil staan bij kanker én het leven vieren. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor kankeronderzoek.

Gedurende de gehele Samenloop is een leuk programma opgesteld door de organisatoren. Vele mensen werken vrijwillig mee aan het evenement. Tussen zaterdagmiddag 15:00 uur en zondagmiddag 15:00 uur zijn de wandelaars te vinden op de atletiekbaan van Ilion aan de Van der Hagenstraat 36. Op zondagochtend is om 11:00 uur een speciale kinderloop. Kinderen lopen dan 24 minuten voor de strijd tegen kanker.

De Vooruit lopersOok Zoetermeer Vooruit doet mee aan de Samenloop. “Als lokale partij moeten we het doen met weinig geld maar we hebben als motto #Omdathetanderskan en dat beleven we ook echt zo. We proberen ons, met beperkte middelen, zo goed mogelijk in te zetten voor de mensen in onze stad. En soms dus ook daarbuiten. Zo hebben we een middag boodschappen staan inpakken bij een supermarkt. Dit deden we geheel gratis maar we vroegen wel of de mensen iets konden missen voor KWF-onderzoek. Op die manier hebben we toch 90 euro binnen weten te halen. We zijn er trots op dat we met 11 personen de 24 uur over de atletiekbaan bij Ilion gaan lopen”, aldus fractievoorzitter Juliette Meurs-Troch.

-advertenties-

-goede doel-