Jeugdzorg 0Het college is geschrokken van de cijfers van de eerste prognose van de kosten voor jeugdhulp. De prognose van het Inkoopbureau H-10 gaat uit van een stijging van de kosten voor jeugdhulp met 8% ten opzichte van 2018.


Ten opzichte van het in de begroting opgenomen budget voor jeugdhulp zorg in natura betekent dit een stijging tussen de € 2,5 mln en € 6 mln op jaarbasis. Het Inkoopbureau ziet dat de kosten van een aantal aanbieders van jeugdzorg afgelopen half jaar flink gegroeid is. Als oorzaken van de stijging van de kosten noemt het inkoopbureau de lichte stijging van het aantal jeugdigen met jeugdhulp en toename van de intensiteit van de zorg. Per jeugdige wordt zwaardere zorg ingezet, die ook langer duurt.


Het college wil de voorgestelde maatregelen uit het Actieplan van de Taskforce Jeugd, financieel vertaald in de Perspectiefnota, versneld doorvoeren. Maatregelen die gericht zijn op de toegang tot jeugdhulp en op de intensiteit/duur van de jeugdhulp krijgen daarbij voorrang.

-advertenties-

-goede doel-