DSC03834Scoutinggroep John McCormick vierde zaterdag 15 juni haar 73ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. Alle verschillende groepen scouts deden mee aan uitdagende activiteiten en genoten van de gezelligheid rond het kampvuur.

 

Om 14.00 uur verzamelden de bevers (5-7 jaar) en welpen (7-11 jaar) zich bij clubhuis De Chute. Zij begonnen in groepjes aan een spannende tocht waarbij ze een geheime opdracht kregen. Tijdens de tocht moesten ze uit handen van de boeven blijven. De boeven reden op de fiets of in de auto rond om de bevers en welpen te spotten. Werden de scouts gezien, dan moesten ze waardevolle spullen aan de boeven afstaan.
Om 16.30 uur kwamen ook de scouts (11-15 jaar), vrijbuiters (jongens en meisjes van 9 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar) naar het Van Tuyllpark toe. Gezamenlijk werd de vlag gehesen en hield de voorzitter een woordje. Er werd stilgestaan bij 73 jaar Scouting JMC en bij het feit dat het dit weekend 20 jaar geleden is dat de eerste balk van clubhuis De Chute werd gelegd. Daarnaast kreeg de groep uit handen van Mike Honings grote Northface tassen op wieltjes gedoneerd die ze voor het vervoer en opslag van de materialen kunnen gebruiken.

Mike Honings zit bij een landelijk onderdeel van de Brandweer: USAR.NL. Zij voeren zoek- en reddingsoperaties uit bij een ramp of ongeval. De gedoneerde tassen zijn gebruikt bij reddingsoperaties, maar omdat voor hun werk lichtere tassen noodzakelijk zijn worden de tassen gedoneerd aan verenigingen die ze ook goed kunnen gebruiken.
De voorzitter van Scouting JMC, Rob van Hoogenhuizen, nam de tassen officieel in ontvangst.

DSC03868  DSC03869 

Vervolgens was er voor alle aanwezige scouts een JMC-style Kapsalon BBQ maaltijd, waarna de bevers en welpen op huis aan gingen. Voor de oudere scouts was er om 20.00 uur een spotdropping. In 5 groepen werden ze geblinddoekt met de auto op verschillende plekken gedropt. Ze moesten proberen zo snel mogelijk terug zien te komen bij clubhuis De Chute zonder gespot te worden. Werden ze wel gezien dan kostte dit geld. Onderweg moesten 5 dingen verzameld worden als een bananenschil, een plukje haar van een dier en 3 veren van verschillende vogels. Ook moest een ei heel bij het eindpunt aankomen.

Voor meer informatie over scoutinggroep John McCormick of voor de foto’s van de JMC-dag ga je naar de website www.johnmccormick.nl

-advertenties-

-goede doel-