saffier oude fotoDertig jaar geleden begon de Saffier als openbare basisschool in de nieuwbouwwijk Rokkeveen. Er woonden nog geen mensen rondom de school, want die huizen moesten nog gebouwd worden. De school begon met 8 leerlingen. Inmiddels zijn we 30 jaar verder en viert De Saffier het 30-jarige jubileum.

In de beginjaren kon je vanuit het lokaal nog de trein en Nutricia zien, maar dat veranderde snel. Steeds als er huizen werden opgeleverd, stroomden de leerlingen naar de school. De Saffier groeide snel tot 360 leerlingen.

De naam Saffier is te danken aan de vrouw van de toenmalige directeur Bert van Eken. Zij dacht aan de kleur blauw (passend bij de straatnamen van de wijk), het slijpproces van de edelsteen en de grote waarde van de steen.

Inmiddels is door verandering van de wijk de school een stukje kleiner geworden. Sinds dit schooljaar is de Saffier een Integraal Kindcentrum (IKC) geworden. Er komen nu ook kinderen van oud leerlingen naar de school. Wil Henzen, onderwijsassistent De Saffier: “Dit betekent dat deze oud leerlingen goede herinneringen hebben aan hun eigen, oude school. We zijn trots op onze gezellige, kleine school met een goed team en betrokken ouders.”

 

Om het jubileum te vieren organiseert de school op vrijdag 28 juni van 19.00-21.00 uur een reünie voor oud leerlingen (vanaf 18 jaar) en leerkrachten. Er zijn geen leerkrachten uit de beginjaren meer werkzaam op de school, maar een aantal van hen hebben wel toegezegd te zullen komen op de reünie .

De organisatie vraagt 5 euro voor een hapje en een drankje. Als je hierbij aanwezig wil zijn, meld je dan aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., graag voor woensdag 26 juni

 

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-