ramon msZoetermeerder Ramon (31) is aan het vechten tegen de ernstige ziekte MS. Hij heeft de actieve vorm van RRMS waardoor hij steeds verder invalide raakt. De stichting ‘Wij stoppen MS voor’ wil Ramon helpen de ziekte te verslaan door een nieuwe behandeling in Rusland.

Ramon kreeg de eerste verschijnselen van zijn ziekte een paar dagen voor zijn bruiloft. Na geruststellende scans waarop weinig te zien was, ging hij op huwelijksreis waar hij steeds meer klachten kreeg. Na thuiskomst werd de diagnose MS gesteld, Ramon heeft de actieve vorm RRMS, waardoor hij snel achteruit gaat. In 2 jaar tijd ging hij van fulltime werken naar fulltime ziek thuis.
Maar Ramon wil positief blijven en alles doen om deze rotziekte te stoppen. Ook wil hij samen met zijn dochter (1) en vrouw Karin (31) een toekomst zonder MS. Reguliere medicatie hier in Nederland heeft Ramon geprobeerd, maar helaas gaat de ziekte door. Medicatie hier in Nederland die hem zou kunnen helpen, is er niet. Daarom wijkt hij als laatste redmiddel uit naar Moskou voor een HSCT-behandeling.
Het grote probleem is dat deze behandeling hier in Nederland niet vergoed wordt. Met deze actie ‘Wij stoppen MS voor Ramon’ hopen we het geld voor de behandeling en de kosten van het intensieve voor- en na-traject op te halen. De achteruitgang gaat snel en omdat schade die er door MS ontstaat niet meer te herstellen is, is het van groot belang deze HSCT behandeling zo snel mogelijk te krijgen.
Ramon: “Even naar de speeltuin wandelen met de kleine meid gaat vaak niet, te veel indrukken en moeizaam lopen zorgt dat ik daardoor zeer snel vermoeid ben.  Veel activiteiten die mensen normaal als alledaags zien zijn vaak al een hele opgave.”

De stichting Wij stoppen MS voor heeft als doel het financieel ondersteunen van MS-patiënten die een HSCT-behandeling willen ondergaan om de slopende ziekte te stoppen. Al eerder werden patiënten Miranda, Karien en Bianca geholpen door de stichting.

 

Kan en wil jij Ramon helpen? Doneer dan nu! Elke euro is welkom. Kijk op de website: https://www.wijstoppenmsvoor.nl/

-advertenties-

-goede doel-