IMG 3109 276x368Groei & Bloei, Afdeling Zoetermeer, organiseert op zaterdag 15 juni de jaarlijkse Open Tuinendag van 10.00 – 15.00 uur. Drie prachtige Zoetermeerse tuinen zijn op deze zaterdag opengesteld voor bezoekers.


De tuin van Esther Sijbranda

Dorpsstraat 22, 2731AP, Benthuizen, open van 10.00 – 15.00 uur
Biologisch tuinieren heeft zo zijn uitdagingen ervaren we iedere dag. Het is planten en herplanten, kijken wat opkomt en wat voorgoed is verdwenen na de winter. Esther houdt erg van Echinacea Purperea, maar de slakken zijn er ook dol op! Dit jaar lijken de slakken te winnen. Van Astrantia houden ze dan gelukkig weer stukken minder. Andere dingen lukken ook; twee grote oude vermoeide rabarberstruiken slaan weer goed aan nadat ze in 9 gelijke delen werden gesneden en herplant.

 

De tuin van Annette Doorn,

Hebriden 64, 2721KK Zoetermeer, open van 10.00 – 15.00 uur
Zeker het bezoeken waard is de (voor)tuin aan de Hebriden in de nieuwbouwwijk Oosterheem. Het is een jonge tuin; de huizen zijn pas in 2010 opgeleverd. Bij het tuinontwerp zijn het huis en de omgeving betrokken. In de tuin is jaarrond veel te zien: wintergroen en winterbloeiend, voorjaarsbollen, kruiden, fruit, bloeiende klimmers en herfstbloeiers. Bijzonder is dat het huis geen achtertuin heeft en voor de eigenlijke tuin is. De tuin ligt vol in de zon en heeft daardoor een bijna zuidelijk karakter. Bijna alle planten staan in de volle grond, en daardoor hoeft er weinig gesproeid te worden.

 

De tuin van Roelie Turkstra

Aquamarijn 31, 27196GH Zoetermeer, open van 10.00 – 15.00 uur
Een fraaie voor- en achtertuin met gevarieerde beplanting. Een tuin om je ogen goed de kost te geven. Een grote verscheidenheid aan planten die je ontdekt als je stap voor stap de tuin doorloopt. Struiken, bomen, klimplanten, bollen, vaste planten en rozen. Het is er allemaal. Hier en daar gecombineerd met kunst. Een tuin om van te genieten. U kunt de achtertuin inlopen aan de zijkant en vergeet vooral niet de voortuin te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-