20190603 Gebarentaal in 2 wekenAustin Morales leerde in slechts twee weken tijd de beginselen van gebarentaal, om aan de slag te gaan als begeleider bij De Startbaan, een beschermd wonen locatie voor volwassen met een psychische kwetsbaarheid, die doof of slechthorend zijn.

Austin kende nog geen gebarentaal, wat wel een vereiste voor de begeleiders is. De gebarencursus NGT module 2 bij Kentalis startte pas 3 weken later, en De Startbaan klopte om hulp aan bij stichting WeZoDo, de stichting voor doven en slechthorenden in Zoetermeer. De afdeling Educatie & Voorlichting van WeZoDo had in het verleden al eens een snelcursus gebarentaal gegeven en ging aan de slag. Gedurende 2 weken is docente Beppie Maljers intensief bezig geweest met Austin en dat resulteerde in een certificaat voor hem waardoor hij op 21 mei aan de cursus bij Kentalis kon beginnen.

Het was een knappe prestatie van zowel Austin als Beppie, helemaal als je weet dat voor een normale cursus 12 weken staat. Heb je ook belangstelling om gebarentaal te leren of wil je meer te weten komen, neem een kijkje op onze website www.wezodo.nl 

-advertenties-

-goede doel-