20190529 103525In de kleutergroepen van IKC de Waterlelie werd imker Maarten uitgenodigd met een deel van zijn bijenvolk. In de klas wordt de komende periode over kriebelbeestjes gewerkt. Imker Maarten, een ouder van een kleuter uit de klas, kwam met al zijn bijenattributen in de groep.

De imker had ook een echte bijenkamer achter glas meegenomen. De kinderen konden zo van dichtbij naar de bijen, de bijenkamers én de koningin kijken. De kinderen hingen aan zijn lippen. Wat is er veel te leren over deze belangrijke insecten. De kinderen leerden dat de bijen, in aantal kilometers, één keer rond de aarde vliegen om voldoende nectar voor 500 ml honing te verzamelen. Er zijn 200 bijen aan het werk geweest om het potje honing te vullen. Het is belangrijk om te zorgen voor de natuur. Aan het einde van de les mochten de kinderen een lepeltje honing proeven.

 

De school heeft een bijenhotel dat op een veilige plek in de zon opgehangen wordt. De 'alleen levende' wilde bijen leggen hierin een eitje dat na een jaar uitkomt. Zo helpt de Waterlelie een handje mee aan de natuur. Want geen bijen betekent geen fruit. De kinderen kregen zaadjes om in de tuin te laten groeien zodat de bijen naar voldoende bloemen kunnen vliegen. Door het verspreiden van de bloemzaadjes in de tuinen hebben de bijen voldoende voedsel en komen er meer mooie bloemen.

Foto: Linda Galle

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

-advertenties-

-goede doel-