1 juni 2019 Zoetermeer Blues Festival 5 van 44Het Zoetermeer Blues Festival werd zaterdagmiddag geopend door wethouder Margreet van Driel, die met een korte drumsolo het goede voorbeeld gaf voor de vele bands. De hele middag heerste er een opperbeste sfeer op het Marktplein, met krachtige Blues muziek van vele muzikanten.

1 juni 2019 Zoetermeer Blues Festival 16 van 44  1 juni 2019 Zoetermeer Blues Festival 24 van 44 

Op het plein verzamelden zich vele liefhebbers van blues, uit Zoetermeer en wijde omstreken. Het heerlijke zonnetje maakte de middag perfect. Ook zondagmiddag gaat het Blues Festival nog verder, maar nu op het Nicolaasplein. Drie Zoetermeerse muziekscholen zullen zondag 2 juni in wisselende samenstellingen gevarieerde optredens verzorgen op het ‘local heroes’ podium Nicolaasplein. Dit aangevuld met seminars, demo’s en lokale muzikanten van gevestigde orde.

1 juni 2019 Zoetermeer Blues Festival 35 van 44  1 juni 2019 Zoetermeer Blues Festival 41 van 44 

Om 13:00 uur worden de optredens afgetrapt door Saucy Leaves, die dit jaar voor de tweede keer op het Blues Festival staan. Vele Zoetermeerse bands, van onder andere CKC & partners, MusicSoulHouse en Guitarmate Muziekschool staan op het podium deze middag. Blues & Beyond sluiten samen met de Groovetakers de optredens af.

Foto ('s) door: Jeroen Stahlecker

Foto ('s) door: Gerard van Warmerdam, meer foto's op: https://foto.vwarmerdam.nl/2019/Zoetermeer-Blues-Festival/

 

-advertenties-

-goede doel-