bezuinigingenHet Rijk geeft gemeentes extra geld om de problemen met de jeugdzorg op te lossen. Zoetermeer krijgt er zo 7 miljoen euro bij. “Veel te weinig”, reageert wethouder Marc Rosier, “het tekort is 14 miljoen structureel per jaar, met eenmalig 7 miljoen komen we er niet”.


De Zoetermeerse wethouder is teleurgesteld over de bijdrage vanuit het Rijk en ziet geen mogelijkheden om de vele bezuinigingen die zijn voorgesteld te schrappen. Zoetermeer heeft op dit moment een tekort van 14 miljoen op een begroting van 360 miljoen. Het totale pakket aan bezuinigingsmaatregelen dat wordt voorgesteld door het college omvat 20 miljoen aan bezuinigingen. Rosier: “Er is nog ruimte om te schuiven. Als de gemeenteraad zegt: ‘dit niet’, dan moeten we kijken naar wat dan wel bezuinigd wordt”.


Wethouder Paalvast: “Het is begrijpelijk dat mensen het niet leuk vinden dat er bezuinigd moet worden, maar aan de andere kant gaan we ook investeren. In de plannen staat dat bijvoorbeeld de twee wijkbibliotheken weg gaan, maar tegelijk investeren we wel in de Bibliotheek op school.”

-advertenties-

-goede doel-