De Musketier 3Basisschool Leo Kanner De Musketier en De Drie Ballonnen gaan samen een geïntegreerd aanbod van onderwijs en kinderopvang bieden. IKC De Musketier biedt dan opvang en school voor het speciaal basisonderwijs onder één dak.

Sinds september 2018 biedt kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen buitenschoolse opvang aan binnen Leo Kanner De Musketier, basisschool voor speciaal onderwijs. Deze samenwerking willen zij komende jaren verstevigen en verder uitbouwen tot een uniek Integraal Kindcentrum: IKC De Musketier.

 

Intentieovereenkomst

Op donderdag 16 mei tekenden de bestuurders van Dr. Leo Kanner Onderwijsgroep en kinderopvangorganisatie De Drie Ballonnen de intentieovereenkomst voor verdere ontwikkeling van IKC De Musketier. Hun gezamenlijke doel is dat kinderen met plezier naar IKC De Musketier komen, zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn. Eén centrale en vertrouwde plek die de kinderen zoveel mogelijk biedt wat zij nodig hebben voor een optimale ontwikkeling.

 

Uniek integraal kindcentrum

IKC De Musketier onderscheidt zich van andere kindcentra vanwege het aanbod voor kinderen met uiteenlopende ondersteuningsbehoefte op het gebied van onderwijs- en ontwikkeling. De komende tijd gaan Leo Kanner en De Drie Ballonnen eerst gezamenlijk hun samenwerking verder vormgeven. Zij hopen ook andere partijen in de samenwerking te betrekken, waaronder jeugdhulporganisaties.

-advertenties-

-goede doel-