zuidwaarts omleiding 7Vanaf het perron moet je langs een smal pad naast een fietsenstalling

Het zal voor iedereen even wennen worden als de verbinding tussen het Stadhuisplein en de Markt, het Zuidwaarts, wordt afgesloten en bezoekers moeten omlopen. Maar voor minder validen wordt dit extra lastig.

Het Zuidwaarts wordt de komende maanden incidenteel afgesloten en gaat vanaf september tijdens werkdagen structureel dicht. Daarmee is er dan op deze momenten geen doorgang van Markt naar Stadhuisplein en omgekeerd.

zuidwaarts omleiding 1  zuidwaarts omleiding 3 
 Frankrijklaan oversteken  Steile helling voor rolstoelgebruikers

Omleiding

De gemeente geeft aan dat er een omleiding is via de Frankrijklaan. Deze omleiding wordt ook met borden aangegeven. Mindervaliden kunnen via de lift op het Stadhuisplein naar het perronniveau gaan. Het perron sluit zonder drempel aan op het straatniveau van de Frankrijklaan.
Maar de route die daar geadviseerd wordt is minder gemakkelijk te volgen. De doorgang langs de fietsenstalling is zeer smal, en als er fietsen slordig geparkeerd staan, lijkt het voor een scootmobiel niet haalbaar om daar langs te komen. Wie dit obstakel voorbij is, steekt de Frankrijklaan over en stuit daar op een vrij steile helling om weer op het voetpad te komen. De enige mogelijke route hieromheen loopt via de weg, waar de auto’s rijden.

-advertenties-

-goede doel-