avondvierdaagseDe Avond4daagse Zoetermeer is klaar voor de start op maandag 20 mei. Tot en met donderdag 23 mei zal de stad weer elke avond gonzen van bedrijvigheid door de duizenden wandelaars die al zingend door de straten en wijken van Zoetermeer wandelen.

De wandelaars lopen, veelal in een groep met school of vereniging, de  5 km of 10 km afstand. De organisatie vraagt om begrip van bewoners langs de route die enige overlast kunnen ondervinden van het enthousiaste legioen wandelaars. De start van elke wandeldag is om 18.00, enkele scholen vertrekken om 18.15, vanaf de Markt. Er zijn op dit moment ongeveer 3000 inschrijvingen voor het altijd populaire evenement, maar het aantal wandelaars loopt door meewandelende ouders en begeleiders meestal op tot rond de 5000.

De laatste avond zal zoals altijd weer een groot feest zijn met de intocht in het Stadshart en attracties op het marktplein.

 

Inschrijven

Wie zich nog individueel wil inschrijven voor de Avondvierdaagse, kan dit doen bij het Startbureau, in een porto-cabin op de Markt. Bij het Startbureau zijn voor de individuele inschrijvers ook de medailles op te halen op de vierde dag. Ook voor individuele inschrijvers is de start-tijd 18.00 uur.

 

Schone Avond4daagse

 Op alle avonden zal Dunea de lopers van drinkwater voorzien. Uit milieu oogpunt wordt de wandelaars verzocht om zelf een drinkbeker of -bidon mee te nemen, zodat minimaal gebruik hoeft te worden gemaakt van de beschikbare kartonnen wegwerpbekers. Ook roept de organisatie van de Avondvierdaagse samen met de gemeentelijke projectgroep ‘Schoon is gewoon’ alle deelnemers op om de route zo schoon mogelijk achter te laten.

Rustplaatsen

De Avond4daagse organisatie regelt de verzorging op de rustplaatsen in samenwerking met verschillende sponsorende supermarkten. Elke dag levert één van de supermarkten een versnapering. Kern kinderopvang zal de sponsoren ondersteunen dit jaar, en niet zelf met versnaperingen staan. Veel scholen zorgen ook zelf voor wat lekkers en wat te drinken op de rustplaatsen.

 

Niet parkeren op Markt

Tijdens de avondvierdaagse, maandag 20 tot en met donderdag 23 mei, mag er van 16.00 uur tot 22.00 uur niet geparkeerd worden op de Markt. Verkeerd geparkeerde auto's kunnen worden weg gesleept.

-advertenties-

-goede doel-