zuidwaarts afsluitingHet Zuidwaarts, de verbinding tussen het Stadhuisplein en de Markt, zal vanaf volgende week incidenteel afgesloten worden. Volgens de aannemer, Dura Vermeer, starten de afsluitingen vanaf maandag 20 mei, maar zal de Avondvierdaagse er geen hinder van ondervinden.

Het Zuidwaarts, de verbinding tussen het Stadhuisplein, zal vanwege de verbouwing van de stadhuistoren langdurig dicht gaan. Om de verbouwing van de kantoorlagen van de stadhuistoren tot appartementen veilig te kunnen uitvoeren moet de doorgang afgesloten worden.

De afsluiting starten komende maandag, 20 mei. Incidenteel wordt de doorgang dan afgesloten voor alle verkeer in verband met hijswerkzaamheden waarvoor bouwveiligheid in acht moet worden genomen. Deze afsluiting zullen voor komen op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. In de weekenden is de doorgang gewoon toegankelijk. Omwonenden van het Zuidwaarts worden door Dura Vermeer op de hoogte gesteld van de precieze data van de incidentele afsluitingen.

 

Permanent afgesloten

Vanaf half augustus tot medio juni 2020 zal het Zuidwaarts vanaf de Markt tijdens werktijden permanent worden afgesloten. In de weekenden wordt er een smal voetgangerspad, een corridor, opengesteld. Ronald van der Meij, omgevingsmanager Dura Vermeer: “We zullen in overleg met Evenementenorganisaties afstemmen of deze weekendopenstelling in verband met de veiligheid wenselijk is bij grootschalige evenementen in de weekenden op de Markt.”

 

Werkplein en Museum De Voorde

De afsluiting van het Zuidwaarts betreft het stuk dat grenst aan de Stadhuistoren, tussen het Werkplein en de Markt. Het Werkplein en het pas geopende museum De Voorde blijft in deze situatie vanaf het Stadhuisplein bereikbaar. Bezoekers die vanaf de Markt komen, moeten dan omlopen via bijvoorbeeld de Frankrijklaan, om zo via het Stadhuisplein het Zuidwaarts op te lopen.

route zuidwaarts

-advertenties-

-goede doel-