Bombus pratorum F 20150603 Zoetermeer BroekwegkadeIedereen kan weer mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Voor het vierde jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Van 15 mei tot en met 9 juni kunnen mooie bijenfoto’s meedingen naar de prijs.

Wie meedoet aan deze fotowedstrijd heeft de kans om een prijs te winnen, maar nog belangrijker: stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier dit project.
In onze regio bouwt de Groene Cirkel Bijenlandschap verder aan het netwerk van bloemrijke bermen, erven, tuinen, parken, bedrijventerreinen, en recreatie- en natuurgebieden. Op deze manier krijgen de bijen de beschikking over een groter leefgebied en worden bijen minder kwetsbaar. Dit levert ook nog eens een mooi, kleurrijk landschap op.

 

Meedoen?

Ga dan naar bijenlandschap.nl om de foto’s up te loaden. De foto moet gemaakt zijn in de Bijenlandschap-regio. De jury bepaalt uiteindelijk welke 3 foto’s een prijs winnen. De prijsuitreiking vindt plaats bij de Bijenstal Duinvallei in Katwijk tijdens de feestelijke Open Tuinen Dag die op 22 juni wordt georganiseerd in Rijnsburg, Katwijk en Valkenburg. De winnaars ontvangen hiervoor uiteraard een uitnodiging.

Nog even een weetje: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Het verschil is goed te zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes, bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen, hoe fraai ook, worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling.

-advertenties-

-goede doel-