Winnende facebookfoto Polderdag 2018 Stap op de fiets op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei en geniet van het mooie buitengebied waar je volop van de schoonheid van het Zuid-Hollandse veenweidelandschap kunt genieten.
Dit jaar kunt u kiezen uit wel vijf verschillende fietsroutes, waarvan twee rond Zoetermeer.

Op de tandem. Polderdag 2018Alle vijf de routes zijn ‘Met Zorg Bereid’. Er is extra aandacht voor veel verschillende soorten streekproducten op de routes en er zijn verschillende zorgboerderijen die hun erven open hebben.

Dit leuke fietsevenement op Hemelvaartsdag vindt voor de 22ste keer plaats.
Ook bij u in de buurt kun je deelnemen aan de fietstochten van circa 25 km, kijk voor de startpunten op de routes op de website: Polderdag.nl

Lijkt de route wat lang: geen nood, de fietsroutes zijn eenvoudig in te korten met de duidelijke fietsroutekaarten die de fietsdeelnemer ontvangt bij betaling. Behalve een de mooie fietskaart ontvangt de fietser per persoon een fraai fietslabel om aan je stuur te hangen tijdens het fietsen. Kosten: iedereen vanaf 13 jaar betaald 3,50. Kinderen tot en met 12 jaar zijn gratis.

Jonge fietsers

Jonge deelnemers kunnen in een zitje mee of fietsen al zelf en doen ontdekkingen op het boerenerf en in de polder. Kinderen tot en met 12 jaar gaan gratis mee en voor hen is behalve het fietsen van alles te doen. Wat dacht je van ‘boter schudden’, fietsen op een smoothiefiets of ‘wild plukken’, een lammetje, kalfje of geitje knuffelen, klimmen in een hooiberg, proefliggen op een koeienwaterbed, skelteren of smikkelen van een boerenijsje?
Er zijn op de verschillende open erven allerlei kinderactiviteiten georganiseerd.

polderdag

-advertenties-

-goede doel-