PHOTO 2019 05 03 14 31 48In het weekend van 22 en 23 juni 2019 staat er een bijzonder evenement gepland, de SamenLoop voor Hoop Zoetermeer: tijdens deze SamenLoop zal er zoveel mogelijk geld bijeen worden gebracht voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Zondag komen de kids in actie tijdens de speciale KinderLoop.

SamenLoop voor Hoop is een prachtig wandelevenement waarbij teams in estafettevorm 24 uur lang over het terrein van Atletiekvereniging Ilion wandelen. De 24 uur staat symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. De KinderLoop is een onderdeel van de SamenLoop en vindt plaats op zondagochtend 23 juni om 11.00 uur.

 

Helaas krijgen er in Nederland ongeveer 550 kinderen per jaar kanker en via deze speciale wandeling van 24 minuten kunnen kinderen zich inzetten voor het goede doel en kunnen staan bewust stil bij alle kinderen in Nederland die kanker hebben of hebben gekregen. Ze organiseren vooraf acties om geld in te zamelen. De jonge deelnemers krijgen aan de start een paars SamenLoop-T-shirt en lopen onder begeleiding door een volwassene. Aan de finish ontvangen ze nog een aandenken.

 

Activiteiten voor kinderen

Naast de KinderLoop, allerlei optredens en een gezellige braderie zijn er voor kinderen veel activiteiten, zoals:
een meet and greet met Storky, prinses Ariël en Spiderman;
vermaak door het grappige Duo Ravage;
springkussen;
warming-up onder leiding van Fit to Fight Fire;
knutselen met KitzArts;
optreden van Seredipity Winterguard, dansen met vlaggen.

 

Meedoen

De KinderLoop is vooral bedoeld voor kinderen uit groep 5 t/m 8, maar jongere of oudere broers of zussen kunnen natuurlijk ook meedoen. Kinderen kunnen meelopen, maar ook extra geld inzamelen door zich te laten sponsoren door bijvoorbeeld opa’s en oma’s, ooms en tantes, buren en andere vrienden en bekenden. Ze kunnen klusjes doen, zoals lege flessen inzamelen of oud papier ophalen. Ga naar www.samenloopvoorhoop.nl/zoetermeer  voor meer informatie of om kinderen direct aan te melden.

-advertenties-

-goede doel-