20190507 8298De succesvolle kerstballenactie van Magisch Zoetermeer heeft al veel ouderen blij gemaakt. Verschillende wensen gingen in vervulling en eenzame ouderen gingen gezellig samen lunchen. Met het geld dat overbleef na het vervullen van de wensen steunt Magisch Zoetermeer nu de Rolstoelvierdaagse.

Rond kerst verkocht Magisch Zoetermeer met de stichting ‘Samen vieren We kerst’ kerstballen voor het goede doel: het verlichten van eenzaamheid onder ouderen. Bij het kopen van een kerstbal konden mensen een wenskaart invullen met een wens voor een eenzame oudere. Veel wensen zijn de afgelopen maanden al in vervulling gegaan, zo genoten veel ouderen van een gezamenlijke lunch rond kerst, gingen mee shoppen met een vrijwilliger of kregen een bloemetje. Een aantal bijzondere wensen kon ook in vervulling gaan: zo wou één oudere heel graag naar André Rieu. Dit was niet makkelijk snel te regelen, maar toevallig was er wel een speciaal concert van Rieu, dat live werd uitgezonden door bioscoop Kinepolis. Zo kon ook deze wens vervuld worden en genoot de oudere van een heel bijzondere avond.

 

Steuntje in de rug

Ook de Rolstoelvierdaagse, die elk jaar honderden ouderen in Zoetermeer meeneemt op rolstoelwandelingen, kon wel een steuntje in de rug gebruiken. Sandra van de Geer: “Veel ouderen kijken er nu al ontzettend naar uit dat zij straks weer 4 dagen mee mogen met de wandelingen! Er is één mevrouw van over de 100 jaar, zij is er bijzonder trots op dat ze al voor de 6e keer mee zal doen aan de rolstoelvierdaagse.”
Anita Hendriks: “We kunnen het geld ontzettend goed gebruiken om net wat extra’s te kunnen doen voor de ouderen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een klein feestje in verzorgingstehuizen organiseren als de deelnemers terugkomen van de tocht. Ook is er geld nodig om rolstoelen te huren, want niet elke deelnemer heeft een eigen rolstoel”.

In het Stadhuis-Forum kreeg de Rolstoelvierdaagse dinsdagmorgen een cheque van €1000,- uitgereikt door voorzitter Ruud Scholten, Mark Neijssel en Mark Merckens van Magisch Zoetermeer.

 

Duwers gezocht

Om ook dit jaar weer een succes te maken van de rolstoelvierdaagse worden nog begeleiders voor één of meerdere dagen gezocht om deelnemers te duwen en begeleiders die kunnen helpen met het verkeer.
De organisatie zorgt voor de consumpties, medailles en goede wandelroutes, maar de vrijwilligers die duwen en even extra aandacht hebben voor de deelnemers zorgen voor het echte succes van de rolstoelvierdaagse.

Maandag 3 t/m woensdag 5 juni is het vertrek rond 13.30 uur vanaf verschillende locaties voor de route van 3 à 4 kilometer. Op donderdag 6 juni vertrekken de deelnemers rond 17.30 uur en gaan zij op weg naar een feestelijke intocht in het Stadshart.
Op de website van www.paletwelzijn.nl  staan de gegevens waar vrijwilligers zich kunnen aanmelden: paletwelzijn.nl/zoetermeer/rolstoelvierdaagse-2019 

-advertenties-

-goede doel-