Mevrouw KuijerHij komt er weer aan, de jaarlijkse rolstoelvierdaagse. Ditmaal wordt het rol- en wandelspektakel gehouden van maandag 3 juni tot en met donderdag 6 juni 2019. Veel ouderen genieten van de tochtjes, maar zijn daarbij wel afhankelijk van vrijwilligers die de rolstoelen willen duwen.


Iedereen die afhankelijk is van een rolstoel voor langere afstanden kan meedoen. Er zijn verschillende startpunten bij o.a. diverse WelThuis locaties in Zoetermeer. Elk jaar weer is het een fantastisch evenement en een onvergetelijke wandeling voor velen.
Zo ook voor de 101-jarige (!!) mevrouw Kuijer, die al jaren meedoet en hoopt dit nog lang vol te houden: “Ik heb al 5 keer, met veel plezier meegedaan vanuit Vivaldi, waar ik woon. Dit jaar ga ik graag voor de 6e keer weer mee. Want ik geniet altijd zo ontzettend van de wandelingen door de mooie natuur van Zoetermeer. Op de laatste dag bij de intocht in het Stadshart is burgemeester Aptroot er ook altijd bij. Hij schudt iedereen dan persoonlijk de hand, dat blijft toch heel speciaal. Echt een hoogtepunt en mooie afsluiting.”


Geef jij een duwtje?

Om ook dit jaar weer een succes te maken van de rolstoelvierdaagse worden nog begeleiders voor één of meerdere dagen gezocht om deelnemers te duwen en begeleiders die kunnen helpen met het verkeer.
De organisatie zorgt voor de consumpties, medailles en goede wandelroutes, maar de vrijwilligers die duwen en even extra aandacht hebben voor de deelnemers zorgen voor het echte succes van de rolstoelvierdaagse.


Maandag t/m woensdag is het vertrek rond 13.30 uur vanaf verschillende locaties voor de route van 3 à 4 kilometer. Op donderdag vertrekken de deelnemers rond 17.30 uur en gaan zij op weg naar een feestelijke intocht in het Stadshart.
Op de website van www.paletwelzijn.nl  staan de gegevens waar vrijwilligers zich kunnen aanmelden: paletwelzijn.nl/zoetermeer/rolstoelvierdaagse-2019


Organisatie en deelnemers

De Zoetermeerse Rolstoelvierdaagse wordt georganiseerd door Palet Welzijn samen met WelThuis, de gemeente Zoetermeer, Fonds 1818 en vele andere sponsors. Er zijn deelnemers van verzorgingshuizen, verpleeghuizen en dienstencentra in de wijken.

 

Foto: mevr Kuijer toont haar rolstoelvierdaagse medailles

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-