20180504 Dodenherdenking Zoetermeer GVW 4995 X3De Nationale Herdenking wordt op zaterdag 4 mei traditioneel in Zoetermeer gehouden bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark. Inwoners kunnen de bijeenkomst bijwonen, het is mogelijk om mee te lopen in de stille tocht of om te kijken naar de plechtigheid vanaf de tribune aan de Julianalaan.

 

Om 19.25 uur vertrekt vanaf het Oude Huis aan de Dorpsstraat 7 een stille tocht. Voorop lopen de trommelaars van muziekvereniging Kunst en Vriendschap gevolgd door leden van de scoutinggroep John McCormick. Zij dragen alle kransen en bloemstukken. Ook lopen burgemeester Aptroot, leden van het Contact Oud Mariniers en de organisatie mee.

 

Kranslegging

Na aankomst van de stille tocht wordt om precies 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Na afloop van het leggen van de kransen en bloemen houdt burgemeester Aptroot zijn toespraak. Aansluitend draagt een leerling van IKC De Springplank het winnende gedicht voor van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Zoals ieder jaar wordt er voor belangstellenden een gedeeltelijke zit- en staantribune tegenover het monument aan de Julianalaan geplaatst.
Als eerbetoon en afhankelijk van het weer, vliegen ook dit jaar in formatie een aantal vliegtuigen van de Rotterdamse Aero Club (RAC) over het Wilhelminapark. Eén van de vliegtuigen brengt een saluut als eerbetoon aan de gevallenen en omgekomen vliegers.

-advertenties-

-goede doel-