2454 36453 1a press arditoZondag 5 mei is de Markt in Zoetermeer weer het jaarlijkse middelpunt voor het Bevrijdingsfestival Zoetermeer. De gehele dag zijn er verschillende activiteiten en optredens voor jong en oud. Het festival begint al ‘s middags om 12 uur en gaat door tot middernacht.

 

Om 12.00 uur neemt burgemeester Aptroot het Bevrijdingsvuur in ontvangst dat door een estafetteteam van ARV Ilion ’s nachts vanuit Wageningen naar Zoetermeer is gebracht. De Marinierskapel der Koninklijke Marine opent dit jaar het Bevrijdingsfestival Zoetermeer met een prachtig Bevrijdingsconcert op het grote podium op de Markt. Het is een uniek concert, want het wereldberoemde muziekgezelschap heeft samen met het muzikaal-absurdistisch duo Yentl en de Boer een bijzonder en spectaculair programma samengesteld.

 

Een knallend middagprogramma

Na het optreden van de Marinierskapel met Yentl en de Boer staan verschillende lokale en professionele artiesten op het podium. Voor de allerkleinste bezoekers zal Monique Smit om 14.00 uur optreden met haar ‘2 Kleine Kleutertjes’ repertoire. Ook de landelijk populaire band Handsome Poets zal in de middag om 15.15 uur op het podium staan. Op het Open Podium zullen DJ-Jero en de bands Ava Nova, Rascal en Heights Meditation zorgen voor een spetterend optreden in de middag.

 

2454 35996 1a press arditoVrijheid vieren tijdens het avondfestival

De artiesten die tijdens het avondfestival optreden zijn Wulf, Lil Kleine, dj’s Coen & Sander en als afsluiter staat de Haagse band DI-RECT op het podium. Tijdens elke pauze vindt op het centrale podium een optreden plaats van PlusSupportAct. De feestgangers hoeven zich geen moment te vervelen. Het avondprogramma begint om 18:40 uur en duurt tot middernacht. De toegang is gratis.

 

Overige activiteiten

Er is veel te beleven op zondag 5 mei, zowel op het Marktplein als op andere locaties in Zoetermeer. Op het Marktplein kunnen kinderen zich creatief uitleven met het maken van krijttekeningen of een mooie schildering op doeken. Of laat het kind in je los en duik de arena van ApenkooiGym in. Maar ook elders in Zoetermeer worden leuke activiteiten georganiseerd: de Buurttuin de Zoete Aarde swingt tijdens het bevrijdingsfeest, maar je kunt ook mee met de bevrijdingsvaart (let op: deze is op zaterdag 4 mei) met verhalenverteller Laurens de Groot of naar de filmvoorstelling ‘Bankier van het Verzet’ van Filmhuis Cameo.

 

Bereikbaarheid Markt

Tijdens het avondfestival is de Markt bereikbaar via twee toegangspoorten. De toegangspoorten bevinden zich aan de zijde van de Dobbe, te weten op het Marseillepad en aan de zijde van restaurant Bo & Ro. De toegang bij Bo & Ro is te bereiken via de Vlamingstraat en het Cambridgepad. De toegang op het Marseillepad is alleen te bereiken via het Marseillepad. De Bordeauxstraat is afgesloten. Bij de toegangspoorten wordt gevisiteerd.

Gebruikers van een rolstoel en/of scootmobiel die gebruik willen maken van het speciale vlak voor het podium, kunnen zich, onder begeleiding van één persoon, melden bij de twee toegangspoorten of via de nooduitgang aan de Londenstraat waar zij zich kunnen melden bij de beveiliging.

 

-advertenties-

-goede doel-