opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 063Op dinsdag 30 april opende burgemeester Aptroot een bijzondere tentoonstelling in het Woonhart van een twintigtal full size beschilderde olifanten. Deze olifanten maken deel uit van een grotere expositie waar diverse nationale en internationale kunstenaars en artiesten hun bijdrage aan hebben geleverd.

De 'Elephant Parade' stond eerder al in wereldsteden als Bangkok, New Delhi, Rio de Janeiro, Shanghai, Singapore, Londen en Amsterdam.

 

opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 015 opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 024
opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 042 opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 031

De kleinere, speciaal voor winkelcentra samengestelde versie van 20 olifanten staat nu opgesteld in de passage en op de boulevard van het Woonhart. De organisatie van Elephant Parade zet zich in voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. De tentoonstelling in Zoetermeer werd mede mogelijk gemaakt door Het Cultuurfonds Zoetermeer, Floravontuur Promotie Zoetermeer en ondernemers in het Woonhart. De expositie is tot en met 23 mei gratis te bezichtigen.

Burgemeester Aptroot knipte samen met enkele kinderen van de prinses Margrietschool en kern kinderopvang, het rode lint door waarmee de tentoonstelling officieel geopend was. Na de uitvoering van een ingestudeerd dansje door de kinderen, waar de burgervader enthousiast aan meedeed, volgde een wandeling langs de in de passage opgestelde olifanten.

opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 069 opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 068
opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 074 opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 072

Speciaal voor de Zoetermeerse woonboulevard beschildert beeldend kunstenaar José Koebrugge, lid van kunstenaarsvereniging TERRA uit Zoetermeer, een eigen olifant, die na de tentoonstelling een vaste plek in het Woonhart krijgt.

opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 008 jose koebrugge opening elephant parade woonhart 2019 zoetermeer 010 jose koebrugge

Kinderen kunnen een kleurplaat ophalen bij één van de ondernemers in Woonhart. De kleurplaat kan worden ingeleverd bij Auping Plaza. Er zijn 21 prijzen te verdienen.

olifant kleurplaat

Tekst en foto's: Guus Pauwels
Meer foto's op http://diversen.guuspauwels.nl/#!home

 

-advertenties-

-goede doel-