pinautomaatEen 94-jarige Zoetermeerse is woensdag 22 januari bestolen van haar pinpas. Nadat eerst haar pincode tijdens het afrekenen in een winkelen was afgekeken ( 'shouldering') haalden onbekenden, na de diefstal van haar pas, geld van haar rekening.

De vrouw deed rond 11.35 uur met haar rollator boodschappen bij een supermarkt. Nadat zij haar boodschappen had betaald met haar pinpas, is de vrouw naar haar woning aan de Petuniatuin gelopen. Bij het instappen in de lift zag zij een man en een vrouw staan, die met haar mee naar binnen liepen. Nadat de vrouw was uitgestapt, gingen de twee weer met de lift naar beneden. Bij thuiskomst miste de 94-jarige haar pinpas. Later bleek dat er met haar pinpas geld van haar rekening was opgenomen. De recherche van bureau Zoetermeer onderzoekt de diefstal en is op zoek naar getuigen.

Signalement

De man was lichtgetint, leeftijd tussen de 40 en 50 jaar oud, vrij groot, zwarte pet en een zwarte jas. De vrouw was een stuk kleiner, zwart haar, ongeveer tussen de 30 en 40 jaar oud, en droeg een donkere jas.

Oproep getuigen

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Shouldering

De politie waarschuwt voor shouldering, het over de schouder meekijken als u pint. Criminelen proberen bij een geldautomaat of bij de kassa in een winkel de pincode van hun beoogde slachtoffer af te kijken. Wanneer dat is gelukt, proberen ze de bankpas van hun slachtoffer te bemachtigen. Kijk daarom om u heen als u met uw pinpas betaalt en voorkom dat anderen meekijken wat u intoetst. Stop uw bankpas ook altijd goed weg, zodat zakkenrollers er niet bij kunnen.

-advertenties-

-goede doel-