foto JOP 001
Het JOP in Rokkeveen
In het voorjaar van 2014 komt een Jongerenontmoetingsplek (JOP) in de Aletta Jacobslaan van de wijk Oosterheem. Tijdens de twee bewonersavonden eind vorig jaar, hebben bewoners, jongeren en jongerenwerkers een duidelijke voorkeur aangegeven voor deze locatie. De gemeente neemt deze voorkeur over. In de JOP kunnen de jongeren elkaar ontmoeten en met elkaar afspreken zonder overlast te veroorzaken in de wijk.

Uitkomsten bewonersavonden

Op de eerste bewonersavond van 28 oktober (waar wijkbewoners, jongeren en jongerenwerkers aanwezig waren), zijn twee verschillende locaties voor een JOP besproken. Dat waren een locatie aan de Scheldestroom en een aan de Aletta Jacobslaan. De Aletta Jabobslaan had de duidelijke voorkeur van de bewoners. Zij hadden het Heempark als alternatief aangedragen voor een tweede locatie.

Tijdens de tweede bijeenkomst van 26 november is gesproken met omwonenden van het Heempark en de Aletta Jacobslaan. Zij werden vooraf per brief uitgenodigd. Toen bleek ook de Aletta Jacobslaan de meest geschikte locatie. De aanwezige jongeren waren het hiermee eens. Hen is gevraagd om mee te denken over het uiterlijk van de JOP.

Waarom een JOP

Jongeren hebben behoefte aan een eigen plek in de openbare ruimte van de stad. In andere wijken van de stad zijn al meerdere JOP’s, pannakooien en fitnessbanen. De gemeenteraad heeft met de uitwerkingsnotitie sport- en spelvoorzieningen in de openbare ruimte besloten dat er meer voorzieningen voor jongeren moeten komen, ook in Oosterheem.

-advertenties-

-goede doel-