foto Jan Pereboom 02Ook dit jaar zetten de Zoetermeerse scoutinggroepen zich weer in om van Koningsdag een bijzonder feest te maken. Op zaterdag 27 april vanaf 11.00 uur begeleiden de scouts onder andere allerlei uitdagende sport- en spelactiviteiten op het Dobbe eiland.

Haal bij de scoutingtent een afstempelkaart en ga aan de slag. Natuurlijk kan je schminken en op het luchtkussen, maar probeer ook de mega sjoelbak, de toren van Pisa, het stokkenvangspel en vele andere uitdagende activiteiten. Wat dacht je van varen op de plas of spijkerbroek hangen. Dit jaar is er een speciale nieuwe activiteit: de Turbo Touw Tornado. Naast non-stop touwspringen is de Turbo Touw Tornado een theatraal-interactieve act. Met behulp van acteurs word je als toeschouwer actief meegenomen in een sociaal en fysieke interactie.

Scouting in Zoetermeer bestaat uit land- en waterscouts. De bekende speltaknamen (leeftijdsgroepen) zijn: bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), explorers (15-18 jaar) en roverscouts (18-21 jaar). Scouting heeft voor mensen met een beperking de Blauwe Vogelgroepen opgericht. In Zoetermeer bestaan de vrijbuiters voor jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen. De vier scoutinggroepen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas hebben ieder hun eigen onderkomen verspreid over de stad.
Meer informatie over Scouting Zoetermeer is te vinden op www.scoutingzoetermeer.nl

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-