kind de voordeIn de meivakantie leven kinderen vanaf 2 jaar zich uit met leuke activiteiten in Museum De Voorde. Op Tweede Paasdag (maandag 22 april) zoeken zij gratis paaseieren in het museum. De hele week door is er een leuke kinderroute te volgen. Ook voor volwassenen is er genoeg te doen en te beleven.

Wie drie verschillende kleuren eieren bij elkaar zoekt in het Museumplein (ruimte van Museum De Voorde aan het Stadhuisplein) kan deze inwisselen bij de kassa voor een leuke verrassing. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree, inclusief paaseieren zoeken.

 

Kleur jouw wereld

‘Kijk, we zijn bijna thuis’. De mandelabrug, de watertoren en de oude kerk zijn herkenbare gebouwen. Bouw je eigen Zoetermeerse wereld met zachte kleurrijke blokken in ‘Kleur jouw wereld’ (vanaf 2 jaar) terwijl je ouders een kop koffie drinken in het museumcafé. De kinderhoek en het museumcafé zijn ook toegankelijk zonder kaartje voor het museum.

 

‘Dit zijn wij!’-kinderroute

Ook voor kinderen boven de zes is er genoeg te doen. De tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ gaat over generaties en alles wat ze delen. Voor kinderen vanaf zes jaar is er de speciale Dit zijn wij!-kinderroute. Ontdek waarom je opa en oma anders dansen en waarom je ouders soms maar moeilijk kunnen kiezen. Je ziet welk speelgoed vroeger populair was. En wat vind jij van de muziek van toen? Doe een retro-computerspel en ontdek wat je grootouders deden toen er nog geen internet was. Wie waren hun influencers? En waarom is er nog geen naam voor jouw generatie? In Dit zijn wij! kom je erachter. Doe voor € 2,- de Dit zijn wij!-route en maak kans op een prijs.

 

Plan je bezoek

Met Pasen wijken de openingstijden af: het museum is gesloten op zondag 21 april (Eerste Paasdag) en geopend op zaterdag 20 en maandag 22 april (Tweede Paasdag) t/m zondag 28 april van 10:00 tot 17:00 uur. Een kaartje kost voor kinderen t/m 12 jaar € 0,-, volwassenen € 8,50 en jongeren t/m 18 jaar: € 5,50. Zoetermeerpas/CJP: € 3,50. Vrij entree met Museumkaart. Museumcafé, museumcadeauwinkel en kinderhoek ‘Kleur jouw wereld’ zijn ook toegankelijk zonder kaartje voor het museum. Museum De Voorde bevindt zich op Zuidwaarts 2. Meer informatie: www.museumdevoorde.nl 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-