20180427 126138Dit jaar treedt op de Zoetermeerse Taptoe, dé traditionele afsluiting van Koningsdag, een speciaal showkorps uit België op. Tijdens de VLAMO kampioenschappen voor showkorpsen in België sleepte showkorps WIK uit Oostende het predicaat ‘Goud’ en de titel in de wacht, nu treden zij op in Zoetermeer.

Op 27 april 2019 vindt alweer de 32e editie van de Rabobank Taptoe Zoetermeer plaats. De organisatie heeft de nodige moeite gedaan om een aantrekkelijk en gevarieerd programma aan te bieden. Naast het showkorps uit België treden ook gerenommeerde korpsen uit Nederland op, waaronder Mercurius Marching-/Showband uit Assen, Showband '75 uit Leidschendam en natuurlijk het Harpe Davids Indoor Percussion Zoetermeer.

 

Om het publiek alvast een voorproefje te geven zullen er ’s middags in de buurt van de Markt op de tribune optredens verzorgd worden door enkele deelnemers.

 

De deelnemers aan de taptoe zijn:

WIK Oostende België
Showband Jong Holland Zwijndrecht
Mercurius Marching-/Showband Assen
Showband '75 Leidschendam
Passie winterguard Zoetermeer
Show- en Drumfanfare METRO Scheveningen
Harpe Davids Indoor Percussion Zoetermeer

Naast traditionele korpsen zijn er groepen op deze taptoe die in de afgelopen maanden zeer actief en succesvol zijn geweest in het indoor-circuit van Color Guard Nederland. De shows van de indoorgroepen kenmerken zich door snelle drills en een hoog entertainmentsgehalte binnen een kort tijdsbestek.

De taptoe is, zoals u altijd gewend bent, gratis toegankelijk.
Via Entranz kunnen de eerste 250 bezoekers gratis een plek reserveren op de hoofdtribune

 

De Taptoe wordt ondersteund door de Cultuurfonds Zoetermeer, Floravontuur Promotie Zoetermeer, fonds 1818, Fortune, Maakt Kwaliteit Gordijnprodukties en hoofdsponsor Rabobank Regio Den Haag.
Aan de voorzijde van het taptoeterrein wordt een tribune geplaatst worden en aan de zijkanten van het taptoeveld zijn staanplaatsen beschikbaar.

 

-advertenties-

-goede doel-