20190418 6885

Jennifer Lexmond, Wethouder Groeneveld, Ineke Verhulst en Stephanie vd Berg in de vernieuwde Meerpunt ruimte 

Wethouder Jakobien Groeneveld heropende afgelopen donderdag het vernieuwde Meerpunt in het Stadhuis-Forum. Het Meerpunt is van een balie verhuisd naar een kamer met veel meer mogelijkheden om rustig met ouders en contacten te praten.

Het nieuwe 'kantoor' van Meerpunt heeft 6 dagen per week een vrij inloopspreekuur, van 11 tot 18 uur. Ouders kunnen langskomen met vragen over de opvoeding van hun kinderen, problemen op school of gedragsproblemen. Ook vragen over scheiding komen geregeld voorbij, want het Scheidingspunt maakt onderdeel uit van het Meerpunt.

 

Meer Privacy

Jennifer Lexmond, consulente Meerpunt: "Het is heerlijk dat we hier meer privacy hebben voor de mensen die langs komen met een vraag. Aan de balie stond je toch wel heel open en bloot, niet iedereen vindt het prettig om dan zijn problemen op tafel te leggen!". Ook kregen de dames van het Meerpunt, Jennifer, Stephanie en Ineke, heel veel vragen over het Forum zelf. "Dan vroegen mensen waar de WC's zijn, of waar de vergadering is. Op zich geen probleem om die mensen te helpen, maar het nam wel erg veel tijd in beslag".

 

Hollywoodplaatje

Wethouder Groeneveld is zelf ook moeder en ziet om zich heen dat er erg veel druk op ouders ligt. Jakobien Groeneveld: "Iedereen doet heel erg zijn best om het perfecte Hollywood-gezinnetje te vormen, waarin alles perfect verloopt. Maar natuurlijk zijn wij niet perfect, dat werkt voor niemand zo. En dan is het heerlijk als je met je vragen en onzekerheden even wat hulp kan krijgen". Jennifer beaamt dit meteen: "Ouders vinden het vaak erg moeilijk om zich kwetsbaar op te stellen en om hulp te vragen, maar het is veel beter om in een vroeg stadium hulp te vragen dan door te modderen tot het echt te laat is!"

 

Heel divers

De vragen die de ouders hebben voor het Meerpunt zijn heel divers, van problemen op school tot complexe situaties met meerdere problemen tegelijkertijd. "Maar ook komen ouders langs met kleine vragen over eigenlijk normaal pubergedrag. 'Mijn zoon zit de hele dag op de bank met zijn tablet, wat moet ik daarmee?'. Wij kunnen dan uitleggen dat dat heel vaak een fase is in de pubertijd en tips geven om er beter mee om te gaan", vertelt Ineke.

Ouders zijn soms bang dat ze meteen een heel hulpverleningstraject krijgen als ze met een vraag aankloppen bij het Meerpunt. "Dat is absoluut niet zo!", vertelt Ineke stellig, "Ouders kunnen ook éénmalig hulp vragen bij een probleem en zitten dan verder nergens aan vast!". Het Meerpunt heeft veel éénmalig contact met ouders, die ze al in één gesprek een flink eind op weg kunnen helpen. "We zien wel vaak ouders die we hebben geholpen nog een keer terug. Ze komen dan vertellen hoe het nu met ze gaat, of we kunnen ze helpen met een ander probleem". Zijn de problemen groter, dan verwijst Meerpunt door naar de vele partners waar ze mee samen werken: Stichting Kwadraad, Opvoedbureau, Humanitas of Jong Perspectief. 

 

Het Meerpunt vind je in het Stadhuis-Forum, op de benedenverdieping.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-