Tijdens Bevrijdingsdag vertoont Filmhuis Cameo de Nederlandse film 'Bankier van het verzet' van regisseur Joram Lürsen. De film gaat over de broers Van Walraven Van Hall die tijdens de oorlog het verzet wisten de financieren. Kaarten af te halen bij het Stadstheater.

 

Bankier van het Verzet st 1 jpg sd high Photo by Mark van Aller

 

Op zondag 5 mei is om 13.30 uur de film ‘Bankier van het verzet’ te zien tijdens een gratis filmvoorstelling bij Filmhuis Cameo. De voorstelling is onderdeel van het Bevrijdingsfestival Zoetermeer en is een samenwerking tussen Filmhuis Cameo, 360° Stadstheater en Floravontuur. Kaarten voor de film kunnen gratis opgehaald worden aan de servicebalie van het theater.

De film ‘Bankier van het verzet’ laat het bijzondere verhaal zien van Walraven van Hall, de geheime geldschieter van het verzet. Maar omdat er niet genoeg is, moet hij de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis plegen. De bankfraude was uiterst risicovol. De bankdirecteur was namelijk niemand anders dan Meinoud Rost van Tonningen, de meest beruchte Nederlandse NSB'er.

Deze film uit 2018 won vijf keer een Gouden Kalf, waaronder de publieksprijs. 

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-