natuurtuin1Kom de voorjaarsbloeiers zien tijdens de rondwandeling in de Natuurtuin in het Westerpark. De afgelopen winter is de tuin goed onderhouden en klaar gemaakt voor bezoekers.Verschillende bloemen staan in bloei en Vrienden Natuurtuin Zoetermeer houdt zondag een rondleiding in de tuin om dit te bewonderen.

Op zondag 28 april is er opnieuw een rondwandeling in de natuurtuin onder leiding van een natuurgids. De wandeling begint om 14.00 uur bij 't Westpunt in het Westerpark en duurt ongeveer een uur. De wandeling is gratis.

Het is voorjaar. De voorjaarsbloeiers zoals zomerklokje en slanke sleutelbloemen zijn bijna uitgebloeid. Nu staan prachtschubwortel en dotterbloemen volop in bloei. Dagkoekoeksbloem, fluitenkruid en look onder look komen in bloei. Meerkoeten en waterhoentjes zitten op hun nesten. Bij mooi weer ziet u insecten zoals bijen, koninginnenhommels en vlinders vliegen.

U kunt ook zien wat de afgelopen winter aan onderhoud is gepleegd door vrijwilligers van Stichting Vrienden van Natuurtuin en vrijwilligers van de Knotgroep Meer en Woud.
Paden zijn aangevuld, trappetjes zijn opgehaald, riet is gemaaid en afgeruimd. Er zijn nieuwe eendenkorven geplaatst en nieuwe struikjes zijn geplant.

Deelname aan de rondleiding is gratis, honden mogen niet mee in de tuin. Voor rolstoelen en kinderwagens is de tuin helaas minder goed toegankelijk. Er wordt wel hard gewerkt om de Natuurtuin voor deze groepen beperkt toegankelijk te maken.

Ook bij slecht weer gaat de wandeling gewoon door.

 

natuurtuin2


Voor groepen en andere belangstellenden is tegen een kleine vergoeding mogelijk op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie en aanmelding voor een groepswandeling en meehelpen met de werkzaamheden in de natuurtuin, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Meer informatie op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-