StraatverlichtingDit jaar pakt de gemeente zeventien ‘stille en enge plekken’ in de stad aan. Burgemeester Aptroot: “Met de aanpak van stille en enge plekken in de stad willen we de veiligheid verbeteren en het veiligheidsgevoel van inwoners vergroten. Ik zie dat als taak van de gemeente”.


Deze plekken zijn door inwoners gemeld. Na een oproep vorig jaar, hebben bewoners 26 stille en enge plekken aangemeld. Hiervan pakt de gemeente zeventien plekken aan. Het merendeel krijgt extra verlichting of de lichtmasten worden verplaatst. Zo komt er extra verlichting in het Van Tuyllpark. Ook in het Vernède Sportpark komt extra verlichting net zoals bij het fiets- en looppad langs het Bredewater en het fietspad langs de Wallendreef. Vijf aangemelde locaties neemt de gemeente mee in het regulier onderhoud of worden betrokken bij de ontwikkeling van een bepaald gebied, zoals het Wilhelminapark. De gemeente pakt vier plekken niet aan, omdat er onder andere een veilige en goed verlichte andere route is.


Burgemeester Aptroot: “Elk jaar dragen inwoners weer veel plekken aan die zij als eng of onveilig ervaren. Dat de bewoners zo actief zijn hierin bewijst wel dat het project zeer succesvol is!” De meeste locaties die worden aangemeld door inwoners kunnen ook goed opgelost worden met het plaatsen van extra verlichting of andere maatregelen. Zo worden door de hele stad heen verschillende plekken aangepakt, onder adnere op de Denemarkenlaan, Dunantstraat, Timmermanshove, Vlasakker, Vuurdoornpark en Van Diestlaan.

-advertenties-

-goede doel-

-Actie(F)tas-