20190406 6693In onze lezersvraag vroegen we onze lezers of ze bereid zouden zijn om hun auto te delen om het parkeerprobleem op te lossen. De meeste Zoetermeerders die antwoordden zien niets in dit idee, het is onpraktisch, niet goed te regelen en er is veel onzekerheid over bijvoorbeeld de aansprakelijkheid.

Het Zoetermeerse gemeentebestuur treft voorbereidingen om het parkeerbeleid bij te stellen. De vorige beleidsnota dateert van ruim zes jaar geleden. Sindsdien zijn er auto’s bijgekomen en parkeerplekken worden steeds schaarser. De gemeente wil het gebruik van deelauto’s bevorderen, zo kunnen bijvoorbeeld buren een auto delen.
Van de 93 reacties op de lezersvraag waren er maar 3 positief over het delen van een auto, bij de rest riep dit idee veel vragen of ronduit weerstand op. Jan: “Nee . Mijn auto is ook mijn privacy. En mijn vrijheid.” Ook Diana is het daar helemaal mee eens: “Wij hebben hard gewerkt om onze auto te kopen, dus nee … ik zou hem nooit met een ander delen. Leen hem niet eens uit ? ben je gek.”
Voor veel mensen zou het ook niet eens kunnen, omdat zij de auto zelf dagelijks gebruiken. Tim: “Aangezien ik de auto zelf dagelijks nodig heb gaat dat niet lukken. En zelfs al kan het dan doe ik het nog niet. Ik ben zuinig op mijn auto en ga er netjes mee om dat kan ik van andere niet altijd zeggen.”
Hélène en Mark maken zich zorgen over de verzekering, want wie draait er voor de kosten op bij schade? “Een auto delen nou nee wat gaat mijn autoverzekering hiervan denken.”

Richard ziet geen probleem: “Ja hoor geen probleem doe het al ruim een jaar.” En Mark kijkt ver in de toekomst: “Er komt een tijd dat niemand een auto is zijn bezit meer heeft. Iedereen wil meer groen in de binnensteden maar niemand durft zijn auto op te geven. 90 procent van de tijd staat dat ding stil, op parkeerplaatsen die het hele straatbeeld verpesten.”

-advertenties-

-goede doel-