tessTess van de Steeg (8 jaar) zwemt sinds haar zesde jaar bij WVZ. Zwemmen is echt haar passie en zij zwemt ook regelmatig wedstrijden. Tess zet deze zomer haar zwemtalent in om geld in te zamelen voor kankeronderzoek, zij zwemt (een stuk) mee met de Elfstedentocht van Maarten van der Weijden.


IMG 20181107 201522Tess traint drie uur per week bij WVZ. De jonge zwemster kan eigenlijk elke slag goed zwemmen en dus is haar favoriete afstand is de 100 wissel. Tess was erg onder de indruk van de prestatie van Maarten van der Weijden afgelopen zomer. Toen ze hoorde dat hij opnieuw gaat proberen om de Elfstedentocht uit te zwemmen en toen zij hoorde dat er mensen mee mogen zwemmen, wilde zij dat ook. Zeker ook omdat haar vader in 2007/2008 Hodgkin (lymfklierkanker) heeft gehad. Daarvan is hij gelukkig na chemo helemaal genezen. Tess: “Gelukkig heeft hij veel geluk gehad dat hij ervan kon genezen, anders was ik er ook nooit geweest.”

 

Actie voor kankeronderzoek

Tess hoopt dat iedereen met kanker dit geluk mag hebben. Daarom zwemt ze mee voor geld voor onderzoek naar kanker. In juni zal zij 500 meter meezwemmen met Maarten van der Weijden om zo geld op te halen voor kankeronderzoek. Inmiddels heeft zij ruim 1300 euro opgehaald, maar uiteraard wil zij nog meer geld ophalen. Iedereen die Tess wil steunen kan voor haar actie doneren op de actiepagina: https://www.11stedenzwemtocht.nl/participant/

-advertenties-

-goede doel-