devoorde 9maart social6 lowresZaterdag 13 en zondag 14 april opent het nieuwe Museum De Voorde zijn deuren in Zoetermeer. Rondom de eerste tentoonstelling ‘Dit zijn wij!’ organiseert het museum een openingsfestival met feestelijke activiteiten voor kinderen en volwassenen.

 

Stap in de tijdmachine van het ‘Dit zijn wij!’-openingsfestival en laat je haar doen als in de jaren '50 voor de ultieme selfie. Dans in een echte jaren '80 aerobicsles a la Ron Brandsteder of Penny de Jager en eet een raketijsje uit de 'space age'. Luister naar het concert ‘Klassiek ontmoet Rap’ door het Ebony Ensemble i.s.m. rapper Eren Erol Cengiz en solist Judi Haynes Smart. Op 13 en 14 april zijn de tentoonstellingen ‘Dit zijn wij’ en ‘…en wie ben jij?’ voor het eerst te bezoeken voor publiek. In plaats van € 8,50 betaal je € 2,- (of niets met je Museumkaart). Kinderen/jongeren tot 18 jaar gratis entree.

 

Tentoonstelling over generaties

Dit zijn wij Museum De Voorde‘Dit zijn wij!’ gaat over zes generaties en alles wat zij delen. In de tentoonstelling ontdek je wat de Babyboomers gemeen hebben met de Millennials en waarom de Stille generatie helemaal niet zo stil is. Je ziet iconen van alle generaties, van het Tientje van Lieftinck tot het korset van Anita Doth uit de videoclip ‘No Limit’. Je speelt retrogames op een ouderwetse Arcademachine en ontdekt wat de crisis te maken heeft met Flippo's. Op de 2e verdieping ontdek je in de tentoonstelling ‘… en wie ben jij?’ op een vrolijke manier hoe je identiteit wordt gevormd.

 

Nieuw museumconcept

Museum De Voorde is een nieuw museum, voortkomend uit het Stadsmuseum Zoetermeer. Het is opgericht in 2018, in een tijd waarin steeds meer mensen op zoek zijn naar zichzelf en hun identiteit. Het museum wil bijdragen aan acceptatie en onderling begrip door mensen te laten zien dat we allemaal anders zijn, maar ook veel overeenkomsten hebben. Het museum biedt activiteiten rondom actuele thema’s, alsmede tentoonstellingen met als basis de Collectie Populair Design vanaf de jaren ’50 tot nu. Die staat voor verschillende en veranderende levensstijlen. Bezoekers ontdekken de verhalen achter de objecten en gaan hierover in gesprek met familie, vrienden en collega’s.

 

Kom langs op 13 en 14 april!

Openingstijden: zaterdag 13 en zondag 14 april 2019 van 10:00-17:00 uur. Adres: Zuidwaarts 2 in Zoetermeer. Met het ov stap je voor de deur uit (o.a. Randstadrail 3 en 4).

Zaterdag 13 april:

10:30 en 12:30 uur: Muziekvoorstelling ‘Klassiek ontmoet Rap’
13:00 – 17:00 uur: Selfie in de Tijdmachine: Generatie make-overbooth en selfiewedstrijd
13:30 – 17:00 uur: Gedicht naar aanleiding van jouw identiteit en persoonlijkheid

Zondag 14 april:

11:30 en 13:00 uur: Dans als Penny de Jager in een jaren ‘80 aerobicsworkshop
11:00 – 15:00 uur: Selfie in de Tijdmachine: Generatie make-overbooth en selfiewedstrijd
13:30 – 17:00 uur: Gedicht naar aanleiding van jouw identiteit en persoonlijkheid
14:30 – 16:30 uur: Dansdemonstratie jaren ‘50 rock-’n-roll

Meer informatie: www.museumdevoorde.nl 

Foto: Spaarnestad Photo

-advertenties-

-goede doel-